Star Wars: Legends of the Old Republic
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


Vnela se je vojna med Republiko in podporniki Darth Pride! Prve bitke so se odvile, prvi spopadi so se končali, in prvi svetovi so padli. A kako se bo ta vojna končala? To je odvisno le od vas samih...
 
KazaloIščiLatest imagesRegistriraj sePrijava
Obvestila
Vojna!

Mon Calamari je padel, republiška infiltracijska enota na Korribanu pa je doživela popoln in smrtonosen konec. Medtem ko si Republika liže rane Darth Pride že pripravlja maščevanje za žalitev, ki jo je izzval napad na Korriban. Le kakšno presenečenje njen sprevržen um pripravlja zdaj?

A ta čas pa so Jediji odkrili podatek, ki lahko obrne potek celotne vojne. Pa ga bodo izkoristili? Kako naj ukrepajo?

Le na en način boste izvedeli...


Če so kakršnakoli vprašanja, imate za to namenjeno TOLE TEMO.
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Avtomatična prijava ob vsakem obisku (priporočamo): 
:: Pozabil/a sem geslo
Latest topics
» Grobnica Marka Ragnosa
Novi Jedijski Svet Icon_minitimeSob Mar 28, 2015 10:24 am by Darth Pride

» Chat
Novi Jedijski Svet Icon_minitimeČet Okt 16, 2014 8:13 am by Zakkeg

» Mandalorianska baza
Novi Jedijski Svet Icon_minitimeSre Sep 24, 2014 6:28 am by Visas Marr

» Nova Jedijska enklava
Novi Jedijski Svet Icon_minitimeSre Avg 20, 2014 7:43 am by Valvur Rahu

» Sektor beguncev
Novi Jedijski Svet Icon_minitimeČet Feb 13, 2014 9:36 pm by Eron Tyras

Partnerske strani
Novi Jedijski Svet 9iznkh

 

 Novi Jedijski Svet

Go down 
AvtorSporočilo
Raphael Moonlight
Sivi Jedi
Raphael Moonlight


Male Število prispevkov : 610
Kraj : A Galaxy very, very close
Registration date : 06/04/2011

Character sheet
Vrsta: Firrerreon
Starost: 32
Poklic: Jedi

Novi Jedijski Svet Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Novi Jedijski Svet   Novi Jedijski Svet Icon_minitimeSob Avg 18, 2012 3:30 am

Končno smo uspeli dokončati seznam vseh mojstrov v novem Vrhovnem Svetu. Če dobro pogledate, boste videli da je zasedenih le 11 od 12 mest v Svetu; to je zato, ker 12. član še ni bil izvoljen. Koga čaka ta čast (ali po mnenju nekaterih: obupna služba z veliko truda in nizko plačo) še ni znano.

Vrhovna Mojstrica Visas Marr
Zvezda v temi

Novi Jedijski Svet 214438-146015-visas-marr_large

Po odhodu svoje mojstrice in koncu Dartha Nihilusa je odšla na Katarr in doživela globlje razsvetljenje. Z mrtvega planeta se je vrnila odločena, da obnovi Jedijski red, kakor je brez njenega vedenja napovedala Kreia v zadnjih trenutkih svojega življenja. Znova je vzpostavila stik z ostalimi vajenci Meetre Surik in jih prepričala, da je bila njena volja da predajo naprej, kar jih je naučila. Kaj kmalu je bila zaradi svoje aktivne vloge in globokega razumevanja obeh plati Sile izglasovana na mesto Vrhovne Mojstrice. Tudi z novimi zadolžitvami in ogromno odgovornostjo si Visas še vedno prizadeva vzpostaviti red in mir v galaksiji, Jedijskemu redu pa vrniti njegovo nekdanjo slavo. Bojuje se z dvema žaromečema, vijoličnim in škrlatnim, uporablja pa uravnoteženi stil Niman v obliki za dva žaromeča, znani kot Jar'Kai. Zelo vešča pa je tudi v uporabi Sile, še posebej kadar se gre za prikrivanje in manipulacijo sveta okrog sebe, in tudi Temna stran ji ni tabu, kadar je situacija res nujna.

Mojster Mical
Arhivist in hranilec modrosti

Novi Jedijski Svet Disciplepromo

Dejstvo da ga je Meetra zapustila, je v njem povzročilo mnogo sprememb, in če ga ne bi Visas prosila za pomoč pri obnovitvi Jedijskega reda, bi se najverjetneje še vedno kujal v kakšni luknji na Dantooinu, ali kje še bolj odmaknjenem. Toda s plemenitim ciljem v mislih je postal bolj motiviran in ponovno je začel zbirati vse, kar je imelo kakršnokoli zvezo z Jediji ali Sithi. Njegovo obsežno znanje ter radoveden um sta ga naredila najbolj logično izbiro za novega arhivista, in to nalogo je voljan sprejel. Kadar ni v arhivih Jedijskega templja na Coruscantu se najverjetneje kje podi za kakšno sledjo o tem ali onem Jedijskem holocronu ali pa drugemu artefaktu, sicer pa poučuje predvsem najmlajše člane Reda v skrivnostih Sile. Sila sama je njegov močan zaveznik in pozna mnogo njenih oblik, za kar se ima zahvaliti premnogim Jedijskim holocronom ki jih je tekom svojega življenja zbral, deloma pa tudi učenju pri Izgnanki. Svojega svetlomodrega žaromeča če se le da ne uporablja, saj je zagovornik Forme 0, a kadar ne gre drugače se za obrambo posluži tehnike Soresu.

Mojstrica Brianna
Inštruktorica mečevanja in goloroke borbe

Novi Jedijski Svet Handmaidenpromo

Po Izgnankinem odhodu je odšla nazaj na Telos IV in se pobotala s svojimi polsestrami, čeravno Atris ni bilo najti. Tam jo je naposled našla tudi Visas in jo prosila pomoči pri obnovitvi Jedijskega reda. Privolila je, in v naslednjem mesecu je z Micalovo pomočjo prenesla Atrisino zbirko na Coruscant, nato pa za vedno zapustila Telos. Njeno obsežno znanje Echanijskih borilnih veščin in velikega števila oblik mečevanja, tako Jedijskega kot drugih vrst, ji je pridobilo mesto nove inštruktorice bojnih veščin. Sedaj večinoma ostaja na Coruscantu in uči Jedi Varuhe in druge v boju z žaromečem. V boju uporablja dvojni srebrn žaromeč, ki se lahko tudi razdruži v dva standardna žaromeča, če situacija to zahteva, uporablja pa neznansko hitri stil Juyo.

Mojstrica Bastila Shan
Legendarna mojstrica Bojne Meditacije

Novi Jedijski Svet BastilaAvatar

Revanov odhod je bil boleč in uničujoč, čeprav je vedela, da je moral oditi. Bila je edina, ki ji je povedal vsaj del resnice o svojem odhodu, in kljub želji da bi ga spremljala, je naposled sprejela dejstvo da jo je moral pustiti za sabo. Kakšne pol leta kasneje je dala življenje čudovitemu fantku, ki ga je poimenovala Vaner. Nihče razen nje ni vedel kdo je otrokov pravi oče, a večina tistih ki so jo poznali so z bolj ali manj točnimi povezavami uganili, da je najverjetneje Revanov. Po nekaj letih se je začela kazati otrokova izjemna povezanost s Silo, prav tako pa tudi podobnost tako Bastili kot Revanu, in le malokdo je še podvomil v njegov izvor. Bastila in Vaner sta se dolgo časa skrivala in se uspela izogniti grožnji, ki so jo predstavljali trije Sith Lordi in njihovi služabniki vse do njihovega uničenja. Kaj kmalu po tem ko je pod Visasinim vodstvom Jedijski tempelj na Coruscantu spet odprl vrata, sta se tudi Bastila in Vaner odzvala klicu. Zaradi Bastiline vloge pri Malakovem padcu in redkosti tako veščih obvladovalcev Sile, so ji zelo kmalu dodelili častni naziv Mojstrice in mesto v Vrhovnem Jedijskem Svetu. Kljub vsemu se Bastila drži bolj stran in večino svoje pozornosti posveča sedaj 5-letnemu Vanerju, ki je bil prvi vajenec ki ga je Jedijski tempelj sprejel po svojem ponovnem odprtju. Na skrivaj pa se Bastila še vedno trudi izvedeti kakršnokoli novico, ki bi imela vsaj malo veze z Revanom, in nestrpno čaka njegovo vrnitev.
Bastilino značilno orožje je rumen dvojni žaromeč, katerega vihti v akrobatskem in napadalnem stilu Ataru, v Sili pa je izjemno močna; njeno mojstrstvo Bojne Meditacije ji je prineslo legendaren status, kajti z njo je sposobna vplivati na celotne vojske in obrniti še tako slabo situacijo v prid svoje strani.

Mojstrica Nera Rann
Zagnana idealistka

Novi Jedijski Svet Tumblr_lxaob7Z96C1qc2clr

Najmlajša članica Vrhovnega jedijskega Sveta, ki pa kljub mladosti premore zavidljivo mero znanja; pravzaprav bi lahko rekli, da je bila po napredku sodeč ena najbolj uspešnih Padawank v preteklih desetletjih, z izjemo kvečjemu Revana in Exar Kuna. Rojena na Rylothu, se je že v ranem otroštvu vključila v jedijske vrste in se na Coruscantu šolala pod rokami izkušenih učiteljev, kot sta bila recimo Mojstra Zhar in Vandar, zadnjih nekaj let pa tudi Kahron Lysum. Z njim je zadnja leta preživela na Ilumu, kjer je naposled napredovala dovolj, da je njen mojster presodil da se je njeno urjenje končalo. Pred odhodom nazaj na Coruscant jo je imenoval v rank Jedi Viteza, sestavila pa si je tudi nov žaromeč. Vihtenje svetlobnega rezila ji je šlo od nekdaj izjemno od rok in kot ena izmed redkih članic reda se je odločila za dvojni žaromeč modrega rezila. Preko tega je razvila svojo variacijo stila Ataru, prilagojeno dvojnemu meču, za kar si je sposodila nekaj elementov forme Juyo. Tudi v poznavanju Sile veliko ne zaostaja za starejšimi člani, njena slabost pa je predvsem v njeni nepotrpežljivosti in hitrosti, saj bi vse rada storila v čim krajšem času. Posledično stvari ne premisli tako podrobno kot je pri Jedijih v navadi in so njeni dobronamerni nasveti pogosto manj popolni, rezultati pa se vedno ne odvijejo tako, kot bi si želela. Kljub temu da še ni imela Padawana pa so jo v Svet imenovali zaradi njenega izjemnega poguma med reševanjem Jedijev iz porušenega templja; obstaja pa tudi govorica, da to ni bil edini razlog.


Mojster Ferr Lon
Poznavalec Sile z nogami na trdnih tleh

Novi Jedijski Svet MaleTwi'lek

S sorojakinjo Nero si ne deli veliko skupnih lastnosti, saj še zdaleč ni tako veder in igriv kot ona. Dalo bi se ga označiti za precej zamorjenega in pesimističnega, saj so njegove napovedi ponavadi mračne, posebnih upov ne goji in s svojim govorjenjem Svetu ne daje nikakršne vzpodbude. Vendar je resnica nekoliko drugačna: Mojster Lon verjame da te, če vedno pričakuješ najslabše, dogodki lahko presenetijo le še v dobrem smislu. Kolikor mu primanjkuje na govornem področju, nadomesti na področju poznavanja Sile. Je eden najbolj veščih vihtilcev Sile, žaromeč rumene barve le redko pograbi v roke, saj se tudi v boju raje prepusti tej nenavadni energiji, ki obdaja vsa živa bitja v galaksiji. V skladu s to filozofijo tudi zagovarja uporabo stila Shii-Cho (kadar je ob Sili nujna tudi uporaba žaromeča), kajti verjame da sta preprostost in instinktivnost tisti, ki dovoljujeta da Sila teče skozi osebo, ter s tem omogoči lažjo uporabo. Sodi med starejše Twi'leke, njegova jedijska oprava pa je v peščenih in bež tonih.

Mojster Kayoll
Vzorni vitez

Novi Jedijski Svet Zabrak

Mlad in pogumen Kayoll prihaja iz Iridonie, odkoder izvirajo Zabraki. Ima temnejšo polt in kopico kratkih belih rogov, ki mu krasijo vrh glave. Nekje pri robu temena mu začnejo poganjati dolgi črni lasje, ki mu segajo do začetka hrbta in si ji največkrat povezne v trdno kito. Kayoll je odličen vihtilec svetlobnega meča, od vseh tehnik pa se najraje poslužuje tehnike Djem So, preko katere se je zelo težko izogniti protinapadom njegovega svetlo-zelenega rezila. Kot mnogi Jediji je tudi on sodeloval v preteklih vojnah, saj je boril proti Revanu na strani Jedijev, kasneje pa je bil vodja majhne skupine, ki je bila zadolžena za lov na morilce, ki so pobijali Jedije iz senc. Zaradi mladosti še ni imel možnosti, da bi učil več kot svojega prvega Padawana do ranka Jedi Viteza, a njegova zvestoba in potrpežljivost mu narekata uspešno prihodnost.


Mojster Donar Mommow
Zdravilec in modrec narave

Novi Jedijski Svet Ithorian_-_SWG_TCG

Že sami Ithoriani veljajo za izredne pacifiste in ljubitelje miru, pri Donarju pa je to še posebej izrazito. Ta Ithorian srednjih let večino časa prebije v naravi, kjer se povezuje z rastlinami in živalmi, ter v njih išče življenjske odgovore. S pomočjo Sile poskuša naravo globlje razumeti, zato tudi ni presenetljivo, da je najredkeje prisoten na zasedanjih Vrhovnega jedijskega Sveta. Med zasedanji in drugimi pomembnejšimi dogodki se zadržuje na Dantooinu, drugače pa večino časa prebije na potovanjih po galaksiji, kjer obiskuje planete z močno povezavo z naravno in življenjem, se povezuje z njim in hkrati išče tudi Padawane, ki jih je na takšnih svetovih mogoče najti. Njegovo znanje v zdravilstvu je neprecenljivo in med drugim je pomagal ogromno ranjencem, ki so prišli s Coruscanta. Čeprav ni bil nikoli velik bojevnik in je nepopustljiv zagovornik pacifizma, pa njegovih sposobnosti še zdaleč ni za podcenjevati; toliko bolj, če ga prisilite da se brani. V skladu s svojo pacifistično naravo se njegov oranžni žaromeč (v redkih trenutkih ko je njegova uporaba neizogibna) giblje v stilu Soresu.

Mojster Gynton Eis
Ohranjevalec ravnotežja

Novi Jedijski Svet Aly_fartontae_main

Gynton Eis je Nautolanski Jedi z Glee Anselm; planeta, ki je znan po močni povezavi s Silo, kar se odraža tudi na njegovih prebivalcih. Že zelo zgodaj je bil sprejet v jedijske vrste in njegovo urjenje je zaznamoval velik uspeh v ravnotežju med vihtenjem svetlobnega meča in obvladovanja veščin Sile. V boju uporablja predvsem tehniko Shien, s pomočjo katere lahko s svojim zelenim rezilom obrani skorajda vsak napad in hitro napade nazaj, obenem pa mu nudi priložnosti, ki jih izkoristi da z mešanico mečevanja in Sile čim hitreje onesposobi nasprotnika. Gynton je miroljuben in zelo vztrajen Nautolan, ki se je v vojni izkazal kot velik poveljnik in boril bitke na mnogih planetih, a najbolj se je izkazal v uničenju Star Forgea, saj je bil eden izmed majhne skupine Jedijev, ki jih je Svet poslal da spremljajo Revanovo skupino, ko se je ta namenil dokončno uničiti Malaka. Čeravno se s samim Sith Lordom ni soočil, je znotraj vesoljske postaje premagal mnogo Sithov in še pravi čas pobegnil uničenju vesoljske postaje. Naslednja leta je preživel s svojim najnovejšim Padawanom, ki je nedavno nazaj postal Jedi Vitez.

Mojster Karhon Lysum
Preudarni modrec in iskalec starodavnih skrivnosti

Novi Jedijski Svet Jedi_Master_Allusis

Karhon prihaja s Tarisa, kjer je bil rojen in kjer je preživel prva leta svojega življenja; tudi ko so ga sprejeli v Jedijske vrste, kajti šolal se je v Jedijskem Stolpu, Tarisianski jedijski akademiji. Je tih in premišljen moški v svojih poznih šestdesetih, ki se najraje poglablja v preučevanje Sile in iskanju starodavnih zapisov, ki bi mu razkrile več o vseprisotni energiji. Njegovo poznavanje Sile je posledično zelo obsežno, saj pozna tudi nekatere starodavne tehnike ki so bile že pozabljene. Meč modre barve uporablja redko, kdor pa se spopade z njim kaj kmalu ugotovi da Kahron do potankosti obvlada stil Makashi, kar ga dela izjemno nevarnega v dvobojih z drugimi Jediji ali Sithi.
Bil je priča tako smrti vrste obetavnih Padawanov v lastni akademiji (dogodku zdaj znanemu kot Tarisianski masaker Padawanov), ter kasnejšemu koncu Jedijske Zaveze in javni oprostitvi Zayna Carricka, kot tudi Mandalorianskim vojnam samim, posledica vsega omenjenega pa je bilo tudi uničenje akademije.
Po uničenju akademije je tudi Karhon sodeloval v Mandaloranskih vojnah; vendar nikoli ni sledil Revanu, kajti po njegovem mnenju je bil preveč zagnan - Karhon se je boril izključno takrat, kadar je bil napaden kateri od Republiških planetov. Po koncu vojne je dokončal svoje urjenje in postal Jedi Mojster, s svojim novim Padawanom pa sta se borila proti Revanu in Malaku, ko sta se vrnila in Republiki napovedala vojno. Po koncu vojne je tudi njegov vajenec dokončal urjenje, in dodeljena mu je bila nova Padawanka, katero je pred svojo smrtjo na Katarrju učil Mojster Vandar; Nera Rann. V nevarnosti ki je bila po množični smrti večine takratnih mojstrov vseprisotna, je Kahron s svojo vajenko odpotoval v izgnanstvo na Ilum; presodil je namreč, da je imelo urjenje njegove vajenke prednost pred tveganjem življenja zoper nasprotnika, za katerega ni vedel od kod bo udaril. Vrnila sta se šele, ko sta prejela tisti usodni signal o klicu vseh Jedijev nazaj v tempelj na Coruscantu. Gorje, ki se je pripetilo tamkaj, pa kljub temu ni bilo edino čustvo ki ga je prevzelo, kajti navdajal ga je tudi izjemen ponos; ponos na svojo nekdanjo vajenko, ki je s hladno in trezno glavo rešila mnoga življenja in bila imenovana v Svet.

Mojster Sylvaeus
Blisk z žaromečem

Novi Jedijski Svet Cathar_agression_by_Aikokutora

Najbolj energičen in impulziven član Sveta s planeta Cathar je eden zadnjih Jedijev svoje vrste. Velja za enega najboljših še živečih mečevalcev, kajti poleg mojstrstva v stilih Ataru, Shien in Juyo, je tudi najboljši še živeči Jedi v tehniki hitrosti. Preko Sile lahko obenem pospeši svoj um in telo do hitrosti, pri katerih se prisotnim zdi, kot da preprosto izginja in se ponovno pojavlja daleč stran. V preteklosti se je odlikoval kot vojni veteran iz bitk v službi Revanu, kjer je pod njegovim svetlobnim rezilom padlo mnogo Mandalorianov; včasih je zradiral celo četo preden so se sploh zavedli kaj se je zgodilo. Kajti Catharski bojevniški instinkt skupaj z globokim sovraštvom do Mandalorianov, ki so izvedli zelo dober približek genocidu nad njegovim ljudstvom, sta ga pripeljali zelo blizu Temni strani. Vendar je bil Sylvaeus eden redkih Revanovih Jedijev, ki ni nikoli popolnoma zapadel na Temno stran, in po koncu prve vojne se je vrnil nazaj na Coruscant, kjer je želel najti mir in se spoprijeti z lastnimi dejanji in vestjo. A časa za to ni bilo, kajti njegov nekdanji zaveznik se je obrnil proti Republiki, in Sylvaeus ni bil tiste vrste oseba, da bi sedel križem rok medtem ko se drugi bojujejo.
Šele konec druge vojne in Revanova spreobrnitev nazaj v svetlobo je Catharskemu Jediju prinesla dolgo iskani mir, kaj kmalu pa tudi položaj Mojstra. Kljub temu, da ga mnogi označujejo kot strogega in nekoliko bolj mračnega Jedija, je svojemu Redu prinesel veliko zaslug in koristi; še posebej se je izkazal kot odličen učitelj in mentor, kajti od vsakogar zahteva maksimalen trud in ne sprejme nič manj kot največ, kar je posameznik sposoben doseči. Njegovi Padawani so kljub njegovim strogim tehnikam (morda pa prav zaradi njih) zrasli v odlične jedijske viteze, veliko njih pa je nadpovprečno veščih v vihtenju žaromeča. Glede določenih pogledov je precej liberalen in zato občasno nasprotuje različnih predlogom, predvsem pa je poznan tudi kot glavni zagovornik stališča, da ni stil Juyo nič bolj nevaren od uporabe Sile na splošno: odvisno je le od posameznika, kako daleč si dovoli iti.
Nazaj na vrh Go down
 
Novi Jedijski Svet
Nazaj na vrh 
Stran 1 od 1
 Similar topics
-
» Jedijski arhivi
» Skrivni Jedijski Tempelj

Permissions in this forum:Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Star Wars: Legends of the Old Republic :: Galaksija :: Dantooine-
Pojdi na: