Star Wars: Legends of the Old Republic
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


Vnela se je vojna med Republiko in podporniki Darth Pride! Prve bitke so se odvile, prvi spopadi so se končali, in prvi svetovi so padli. A kako se bo ta vojna končala? To je odvisno le od vas samih...
 
KazaloIščiLatest imagesRegistriraj sePrijava
Obvestila
Vojna!

Mon Calamari je padel, republiška infiltracijska enota na Korribanu pa je doživela popoln in smrtonosen konec. Medtem ko si Republika liže rane Darth Pride že pripravlja maščevanje za žalitev, ki jo je izzval napad na Korriban. Le kakšno presenečenje njen sprevržen um pripravlja zdaj?

A ta čas pa so Jediji odkrili podatek, ki lahko obrne potek celotne vojne. Pa ga bodo izkoristili? Kako naj ukrepajo?

Le na en način boste izvedeli...


Če so kakršnakoli vprašanja, imate za to namenjeno TOLE TEMO.
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Avtomatična prijava ob vsakem obisku (priporočamo): 
:: Pozabil/a sem geslo
Latest topics
» Grobnica Marka Ragnosa
Zasnova Icon_minitimeSob Mar 28, 2015 10:24 am by Darth Pride

» Chat
Zasnova Icon_minitimeČet Okt 16, 2014 8:13 am by Zakkeg

» Mandalorianska baza
Zasnova Icon_minitimeSre Sep 24, 2014 6:28 am by Visas Marr

» Nova Jedijska enklava
Zasnova Icon_minitimeSre Avg 20, 2014 7:43 am by Valvur Rahu

» Sektor beguncev
Zasnova Icon_minitimeČet Feb 13, 2014 9:36 pm by Eron Tyras

Partnerske strani
Zasnova 9iznkh

 

 Zasnova

Go down 
AvtorSporočilo
Visas Marr
Vrhovna Mojstrica
Vrhovna Mojstrica
Visas Marr


Female Število prispevkov : 68
Registration date : 05/05/2011

Zasnova Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Zasnova   Zasnova Icon_minitimeČet Jul 19, 2012 11:52 am

Piše se 21103. leto po ustanovitvi Galaktične Republike, 3931 let pred proglasitvijo Galaktičnega Imperija. Po propadu Malaka in treh Sith Lordov, ki so ga nasledili, in begom njihovih podpornikov je Republika pričakovala da bo imela čas končno spet zadihati in se postaviti na noge. Sithi so bili uničeni, Jediji sicer skorajda tudi, vendar so se že pobirali, medtem ko so si megakorporacije tipa Czerka in pa kriminalne družbe Exchange ter Huttovski karteli še vedno lizali rane zaradi Jedi bojevnice Meetre Surik, bolj znane pod psevdonimom "Izgnanka."

Vendar ni bilo tako.

Senat se je komaj usedel in začel pogajati o potrebnih reformah da bi Republiko zvlekli iz krize, v katero sta jo pahnili dve totalni vojni in grožnja tretje, Visas in ostali vajenci Izgnanke so stopili v stik z Bastilo Shan in nekaterimi ostalimi mojstri, vrata Jedi templja so se po uničenju Katarrja prvič znova odprla, Jediji so se začeli zbirati in načrtovati svoj preporod...
...in takrat se je vžgala iskra, ki je napovedovala kaj se je imelo zgoditi.

Besede Darth Pride, arkanianske Temne Lady Sithov, med velikim zborom v Jedi templju so pritegnile marsikatero slave, moči, oblasti ali nadzora željne duše, nemalo pa jih je bilo tudi takih, ki so si želeli predvsem splošne blaginje in stabilnosti v Republiki. Vendar pa se ji vsi niso pustili premamiti; nekateri predvsem starejši in bolj izkušeni Jediji so v njej videli grožnjo absolutistke, ki je bodisi tiranka pod krinko, bodisi resnično dobrohotna reformatorka, a še vedno avtokrat. In Jediji so od nekdaj podpirali svobodo, ter s tem demokracijo in Republiko. Vrhovna Mojstrica Visas Marr se je odločila ukrepati proti temu takoj, še preden bi se jim grožnja uspela izmuzniti iz prijema. A zmotila se je v bistvenem; Lady Pride nikoli niso imeli v prijemu - ona je bila tista, ki je držala v šahu njih. Peterico, ki jo je nameravala aretirati, je s svojim mojstrstvom Sile in s pomočjo elementa presenečenja uspešno onesposobila ter zapustila stavbo, medtem ko je svojim novim privržencem vrgla še zadnji namig. Namig, za katerega se je kmalu izkazalo da jim je po vsej verjetnosti rešil življenja.
Kajti komaj je bila vladarica Sithov zunaj, že je Zakkeg, utelešeni mandalorianski bojni tank, ki je bil tekom zbora skrit na zgornjem balkonu, začel sejati uničenje in smrt po dvorani pod seboj. A kljub zelo dobri pripravljenosti in talentu za ubijanje en sam Mandalorian ni bil kos celotnemu Redu Jedijev, oziroma tistemu kar je od njih ostalo. Mojster Jedi po imenu Eron Tyras ga je presenetil in ga z močnim sunkom Sile odbil z balkona. Medtem je Jedi Vitez Raphael Moonlight zbral vse svoje moči v ohranjanje vrtinca telekinetične energije, ki za razliko od bolj znane variacije ni odbijal navzven, temveč vlekel navznoter, in s tem rešil nemalo življenj pred učinki Zakkegovih plinskih bomb. A tudi to ni bilo dovolj. Le malo potem ko je bil tempelj evakuiran ga je zadel implozijski torpedo z Groze, poveljniške ladje Lorda Jensaarja, Pridine desne roke. Poškodovani in užaloščeni so Jediji s pomočjo Coruscantske vojske prispeli v glavni medicinski center še pravočasno, da so rešili veliko večino svojih članov, tako tistih ki so to že bili, kot tistih ki so imeli to še postati v kratkem.

V naslednjih dveh mesecih se je zdelo kakor da je razneslo supernovo.

Po skoraj dveh tednih debate se vodstvo Republike še vedno ni dokončno odločilo koga bo podprlo; kljub večinskemu mnenju da Darth Pride in njeni podporniki predstavljajo grožnjo Republiki in vsem za kar stoji, je bilo tudi veliko takih, ki so trdili da je Republika zatajila in da je v takšnih časih potreben nov, bolj učinkovit red. Vendar pa so kljub obotavljanju mobilizirali republikansko armado in začeli trositi propagando za vpis v vojsko. Lady Pride je v tem videla nevarnost in v manj kot tednu kasneje so njene sile zavzele planet Telos IV in s tem poslale Republiki močan udarec na moralo. Obnova planeta se je uradno zaprla, kajti Ithoriani so prej ali slej pobegnili na svoj domači planet. Nedolgo zatem so Sithi zavzeli še planet Arkania ter s tem opazno oškodovali galaktično rudarstvo in močno ohromila genetsko industrijo. Kar je Republiko najbolj pretreslo, je bilo to, s kakšno voljnostjo je Arkanijska oblast sprejela Pride; vojaška akcija skorajda ni bila potrebna, če ne štejemo nekaj uporniških kolonij, ki so bile kaj hitro utišane. Vendar tudi Republika ni omahovala. Vojski sta se srečali nad planetom Taris in po dolgi bitki med katero je bilo uničeno na stotine fregat, več poveljniških ladij, in na tisoče lovcev in bombnikov, je kljub vsemu prevladala stran Sithov.

Vendar okupacija vesoljskega prostora okrog Tarisa ni trajala. Majhno število Jedijev pod vodstvom Mire in Attona Randa je uspela pridobiti Mandaloriane z Dxuna in Mandalora na svojo stran, in v nekaj dneh je po Sithih nad Tarisom udarila skupna moč Republike in Mandalorianskih klanov; udarca, ki je bil za veliko večino flote nad Tarisom usoden. Vendar Sithi niso bili edini, ki so v tej bitki izgubili življenja. Med bitko je umrla tudi Jedi bojevnica Mira, kajti s tem ko je uspela rešiti svoj oddelek Jedijev in Mandalorianov pred uničujočim sithovskim torpedom, ki ga je preusmerila na svoje plovilo, je zapečatila svojo usodo. Umrla je v velikanski eksploziji, ki pa je bila daleč od ladij njenih zaveznikov, Sithi pa so s tem izkoristili svoje zadnje večje orožje, zaradi česar so bili hitro premagani. Kreina prerokba se je vsaj zanjo izpolnila; Mira se je žrtvovala v velikem konfliktu in s tem rešila tisoče.
Za tem so Mandaloriani uradno postali zavezniki Republike, vendar ostajajo svoja vojska pod svojim vodstvom, Mandalore Ordo pa je po avtoriteti izenačen z najvišjimi republiškimi poveljniki, kljub temu da republikanska armada Mandaloriane po številu nekajkrat prekaša. Po novem imajo Mandaloriani tudi predstavnika v Galaktičnem Senatu, čeprav niso del Republike.

Senat je bil v stalnem konfliktu o tem kako, v kakšnem obsegu, in če bi sploh pomagal Jedijem; marsikateri senator je namreč v uničenju templja videl dokaz šibkosti Jedijev, drugi so bili že od vsega začetka na strani Darth Pride, podkupljeni, ustrahovani, izsiljevani, ali pa preprosto vdani. Vendar je bilo kljub temu še vedno zelo veliko število senatorjev mnenja, da so Jediji od nekdaj predstavljali srce Republike in da bi jih kot simbol pravičnosti, reda, svobode in miru morali ohraniti. V končni fazi je prišlo do konflikta med mnenji: "Toliko so že storili za nas, pomagali so nam ko smo jih potrebovali in neštetokrat tudi kadar nismo izrecno prosili za pomoč in nikoli niso zahtevali ničesar v zameno. Čas je, da enkrat tudi mi pomagamo njim, ko se znajdejo v težavah," proti "Sithi napadajo Jedije, ne Republike. Lady Pride ne želi uničevati, temveč vladati, in njeni načrti pomenijo blaginjo, razcvet, stabilnost in moč za Republiko. Jediji stalno zagovarjajo samožrtvovanje: naj se zdaj žrtvujejo za dobro Republike."
Čeprav je bila ta debata na koncu razrešena v prid Jedijem, pa se v resnici nikoli ni končala; vsakokrat ko je bilo vprašanje oblike ali višine pomoči se je znova vnela, in Senat se je pokazal kot razkropljen, Kancler pa kot omahujoč. Središče Jedijskega Reda se je začasno preselilo na Dantooine, kjer je bila nekdaj uničena enklava že popolnoma obnovljena. Tempelj na Coruscantu je ostal v ruševinah, okrog so le postavili varovala in stražo, kajti ruševine so bile nevarne, poleg tega pa se je Senat enkrat za spremembo soglasno strinjal da naj bodo ostanki templja varovani pred mrhovinarji. Na Coruscantu je bila v roku prvega meseca zgrajena manjša, a zadostna enklava, v kateri bivajo predstavniki Jedijev na Coruscantu in ki služi za nastanitev prišlekov od drugod ter za shranjevanje relikvij, ki jim jih je do sedaj uspelo rešiti iz ruševin templja. Izkopavanja vodi Mojster Mical, medtem ko so se Visas, Brianna, Bastila, in vajenci preselili na Dantooine. Tamkaj se sedaj novinci, ki jih kljub vsem nezgodam ni malo, učijo Jedijske doktrine po nekoliko hitrejšem postopku kot običajno, poleg tega pa ima vsak Mojster po dva, nekateri celo po tri učence, kajti smrti izkušenih Jedijev, med drugim spoštovanega Mojstra Umdarja, v dogodku, ki je postal znan kot "Masaker v Jedi Templju," so Red, ki mu je krvavo manjkalo pravih mojstrov, močno prizadele.

Po dveh mesecih prerekanja in začetka vojne, se je končno tudi Senat znašel pred odločitvijo ali bi Kanclerju podelili začasne povišane pristojnosti. Večji del Senata se je zdel naklonjen tej rešitvi... vendar pod pogojem da trenutni Kancler odstopi in da se izvoli novega, sposobnejšega. Kaj se bo zgodilo na seji pa je stvar predvidevanja in sklepanja.

((Kar piše v tej temi še vedno velja, razen kar je tukaj drugače povedano. V kratkem bo tudi tisti del urejen))
Nazaj na vrh Go down
 
Zasnova
Nazaj na vrh 
Stran 1 od 1

Permissions in this forum:Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Star Wars: Legends of the Old Republic :: Začetek :: Pravila in Zasnova-
Pojdi na: