Vnela se je vojna med Republiko in podporniki Darth Pride! Prve bitke so se odvile, prvi spopadi so se končali, in prvi svetovi so padli. A kako se bo ta vojna končala? To je odvisno le od vas samih...
 
KazaloPomoč pogostih vprašanjIščiRegistriraj seSeznam članovSkupine uporabnikovPrijava
Obvestila
Vojna!

Mon Calamari je padel, republiška infiltracijska enota na Korribanu pa je doživela popoln in smrtonosen konec. Medtem ko si Republika liže rane Darth Pride že pripravlja maščevanje za žalitev, ki jo je izzval napad na Korriban. Le kakšno presenečenje njen sprevržen um pripravlja zdaj?

A ta čas pa so Jediji odkrili podatek, ki lahko obrne potek celotne vojne. Pa ga bodo izkoristili? Kako naj ukrepajo?

Le na en način boste izvedeli...


Če so kakršnakoli vprašanja, imate za to namenjeno TOLE TEMO.
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Avtomatična prijava ob vsakem obisku (priporočamo): 
:: Pozabil/a sem geslo
Latest topics
» Grobnica Marka Ragnosa
Sob Mar 28, 2015 10:24 am by Darth Pride

» Chat
Čet Okt 16, 2014 8:13 am by Zakkeg

» Mandalorianska baza
Sre Sep 24, 2014 6:28 am by Visas Marr

» Nova Jedijska enklava
Sre Avg 20, 2014 7:43 am by Valvur Rahu

» Sektor beguncev
Čet Feb 13, 2014 9:36 pm by Eron Tyras

Partnerske strani

Share | 
 

 Vesoljsko pristanišče

Go down 
AvtorSporočilo
Varan Umdar
Mojster Jedi
Varan Umdar

Male Število prispevkov : 161
Registration date : 01/04/2011

Character sheet
Vrsta: Človek
Starost: Umrl star 72 standardnih let
Poklic: Pokojni

ObjavljaNaslov sporočila: Vesoljsko pristanišče   Sob Apr 30, 2011 11:51 pmVesoljsko pristanišče v mestu je precej majhno in ne premore velikega števila zračnih plovil hkrati. Nahaja se namreč v samem središču Iziza, blizu trgovske četrti, kjer ni prav veliko prostora. Pri večjem število ladij morajo le te usmeriti na druga začasna pristanišča, ki so posejana na robovih Iziza.
Tudi v pristanišču je moč najti številne zanimive trgovce in potnike, ki jih je pot zanesla na ta planet.
Nazaj na vrh Go down
Varan Umdar
Mojster Jedi
Varan Umdar

Male Število prispevkov : 161
Registration date : 01/04/2011

Character sheet
Vrsta: Človek
Starost: Umrl star 72 standardnih let
Poklic: Pokojni

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Vesoljsko pristanišče   Sob Avg 06, 2011 6:58 am

Z Valvurjem prišla iz kantine.

Drla sta skozi nepopisno gnečo najrazličnejših osebkov, ki so okupirali osrednje mestne ulice Iziza in na trenutke je bilo tako malo mesta, da je postal Varanov mirni duh nekoliko manj miren. Enkrat mu ni veliko manjkalo, pa bi nad debelim trgovcem, ki je lenobno rinil pred Jedijema, povzdignil glas, a se je pravočasno umiril. Varan, Varan, kaj ti hodi po glavi. Toliko si že star, pa si še vedno vzkipljiv kot majhen Padawan. Sprosti se, potlači negativne občutke in bodi vzor mladini. Jedijski mojster je globoko vdihnil in bes ga je hitro minil, debeluhar pa se je na srečo tedaj že tudi umaknil. Bilo mu je nenavadno, da so se vanj prikradli tovrstni občutki, saj je že dolgo let uspel krotiti svoj nekdanji nemir in krotenje mu ni povzročalo niti malo težav, tokrat pa... Še ena stvar več, o kateri se bo moral pomeniti z Jedijskim svetom in še en razlog več, da pohitita tja.
Le kje so zdaj Raphael, Siyo in ostali? Kaj počnejo? Zalotil se je pri tem vprašanju in za hip si je zaželel, da bi bil spet z njimi, toda pogled na oddaljeni hangar je misel pregnal. Pred dvojico Jedijev se je prikazal okrogli trg z mnogimi vrati, ki so vodila v razne smeri, a vsa vrata, z izjemo enih, so bila zaprta. Navsezadnje je nad Onderonom še vedno veljala prepoved letenja in tako je kraljica za dvojico naredila izjemo, za katero ji bo Jedijski mojster vselej hvaležen.
Znotraj vrat se je nahajal majhen hangar, namenjen zgolj za eno ladjo, ob njegovem vhodu pa sta stala dva stražarja v opravi kraljičine vojske. Ko sta ugledala prihajajoča Jedija, sta se priklonila in eden od njiju se je oglasil. "Vajino plovilo je pripravljeno Jedija. Kraljica osebno ga je izbrala, vanj pa smo spravili vse potrebno, da je pripravljeno na dolgo potovanje. Sama vesoljska ladja je majhna, a brez dvoma zanesljiva. Nekdaj smo jo uporabljali kot transportno plovilo, tako da za bitke ni usposobljena, a teh tudi verjetno ne pričakujeta."
"Če bo šlo vse po načrtih, nikakor ne" mu je odvrnil stari Jedi in vstopil v hangar. Nad videzom plovila je bil zadovoljen, bilo je modernejše in zmogljivejše od tistega, s katerimi je druščina preletela pod od Koribbana od Dxuna, po oknih sodeč pa je premoglo tudi več notranjega prostora. "Hvala vam za vašo skrb, kraljici pošljite najine pozdrave. Naj bo Sila z vami" se je poslovil Varan in zakorakal skozi spuščeno rampo v vesoljsko plovilo. Pred njim se je razprl dolg beli hodnik s šestimi vrati, ena so bila na nasprotnem koncu in so se nedvomno odpirala v kapitanovo kabino, druga v sobe in shrambe, čisto zadnja pa v predel z motorji. "Pridi Valvur, dlje se bova zadržala tukaj, več dragocenega časa nama bo minilo" je pozval svojega spremljevalca, ki se je še obotavljal zunaj in nato krenil naravnost v pilotovo kabino, odkoder se je mislil nekomu oglasiti. Kabina je bila prostorna, imela je pet sedežev, mnogo zaslonov in tipk, na enem od ekranov pa je bil zemljevid galaksije z nekaj planeti. Jedijski mojster sicer ni bil vešč v pilotiranju, a osnove je vendarle poznal in tako je pritisnil na določene tipke, da se je zaslišalo počasno bobnenje motorjev, ki so se pričeli segrevati. Nato je segel pod plašč in iz majhne torbice, ki mu je visela za pasom, potegnil okroglo srebrnkasto ploščico, jo položil na ravno površino in pritisnil na nevpadljiv gumb na njeni površini. Nad ploščico se je zasvetila modrikasta svetloba in v njej se je oblikovala podobe jedijske mojstrice Bastile Shan. "Mojster Umdar, končno ste se oglasili!" se je po kabini razlegel nekoliko ogorčen in prizadet glas mlade mojstrice. "Bila sem v takih skrbeh za vas, bala sem se že, da ste žalostno končali. Kaj ste izvedeli o Revanu?" Z vprašanji je hitela, kot da bi ji za petami gorelo, a Varan jo je razumel. "Vse ob svojem času mojstrica, najprej naj vam povem, da prav v kratkem pridem nazaj na Coruscant, kjer se imam pred Jedijskim Svetom o nečem pogovoriti. Domnevam, da vas ne bo tam?" Bastila je bila videti presenečena, a kmalu je povsem mirno odvrnila "Žal ne, otroka ne morem izpostavljati nevarnostim in dokler ne odraste, ne bo varen. A to pomeni, da ste iskanje obesili na klin?" V njenem mladem obrazu se je zrcalilo neodobravanje, ki je starca spomnilo na toliko drugih Padawanov in rahlo se je nasmehnil. "Nikakor, Revan ostaja moja prioriteta, a za hip sem moral skreniti z iskanja, saj sem na Onderonu začutil prisotnost mladega Jedija."
Tokrat je bila Bastila tista, ki se je nasmehnila. "Spet mislite imeti Padawana? Vedno znova me presenečate."
"Presenečenje je del življenja Bastila. Ko bom v Templju, vam bom vse pojasnil." Jedijska mojstrica je prikimala, a pri tem ni mogla skriti radovednosti. Njena slika je zbledela in v pilotski kabini je znova bila tišina. Varan se je usedel na enega od pilotskih sedežev in še zadnjič vrgel pogled proti belim stolpnicam Iziza.

http://cache.gawkerassets.com/assets/images/9/2011/01/starship.jpg - podoba vesoljske ladje

______________________________

There is no emotion, there is peace.
There is no ignorance, there is knowledge.
There is no passion, there is serenity.
There is no chaos, there is harmony.
There is no death, there is the Force.
Nazaj na vrh Go down
Valvur Rahu
Padawan
Valvur Rahu

Male Število prispevkov : 468
Registration date : 30/04/2011

Character sheet
Vrsta: Epicanthix
Starost: 20
Poklic: Jedi

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Vesoljsko pristanišče   Tor Avg 09, 2011 9:04 pm

Pred glavnimi vrati v hangar je mladeničev korak postal. Plašč se je umiril, da ni več plapolal kakor med premikanjem. Nekaj misli, ki so se večinoma dotikale preteklosti, je preletelo nadobudnega člana Jedi reda, ko je obrnil glavo ter se s pogledom zazrl preko ramen. Glasovi vedno živahnega glavnega mesta tega planeta so se dvigovali proti nebu. Raznorazne podobe so tekale sem ter tja po svojih opravkih, da bi ja naredili čim več v čim krajšem času. Tukaj je kakor v vedno vrvečem mravljišču. Pogled se je zazrl proti modremu nebu, kjer so se nahajali le redki beli oblački. Edino sonce, Prael, je kraljevalo sinjemu oboku. Nasvidenje in srečno Onderon. Naj bo Sila z vami, ko boste sprejemali odločitve, vaše visočanstvo. Ponovno se je ovedel okolice ter stopil v smeri dvojice vojakov. Očitno njegov bodoči mojster je ravno stopil skozi vhod saj je ravno pravočasno še izvedel zasuk glave, da je videl konec plašča, ki je izginil v notranjost objekta.
Prostor ni bil ravno med največjimi na planetu, toda po tem niti ni bilo potrebe. Znotraj hangarja se je namreč nahajala manjša ladja, ki bi ji prej kakor udeleževanje v bitkah bilo pripisati prevozniške lastnosti. Niti najmanjše packe ni bilo mogoče zapaziti na površini plovila in nek notranji občutek je Valvurju pravil, da je kraljica dala ladjo izrecno očistiti ter pregledati. "Ni slabo, sploh ni slabo." Medtem, ko je levico uprl v pas, je z desnico segel proti bradi ter s prsti zaoral skozi brado. Opazovanje je prekinil glas starca, ki ga je opominjal na njegovo zasanjanost ter ga pozival v plovilo. "O, seveda, kaj le čakam." je zamrmral v odgovor čeravno ga mojster ni mogel slišati in se povzpel po rampi. Ladja se je rahlo zatresla, ko so se motorji v prvem poskusu prižgali. "Lahko zaprete rampo mojster." je glasno oznanil Varanu, ki se je najverjetneje že pričel ukvarjati z pilotiranjem. Morda pa nama je kraljica dodelila še pilota? Čeravno je bilo tudi to možno je mladi mož vseeno dvomil. Rečeno jima je bilo namreč, da bosta dobila plovilo za potovanje po galaksiji torej najverjetneje ne bi kar nekoga poslali morda za vedno z doma. Droid? To pa že morebiti. Odprl je vrata v eno izmed sob. Hlad mu je butnil v obraz in ob svetlobi luči je opazil, da ga je korak zanesel v shrambo z za življenje potrebnimi rečmi. Le-teh je bilo dovolj za kar nekaj časa tako, da mojster in učenec gotovo ne bi stradala. Da se ne bi prostore pretirano ohladil je vhod ponovno zaprl in se usmeril proti koncu hodnika, kjer se je po njegovem mnenju nahajala pilotska kabina.
In res je bilo njegovo mnenje pravilno. Na armaturni plošči se je nahajalo lepo število ročic, gumbov ter kdo bi še vedel česa. Pred vsem tem pa je, očitno udobno nameščen, sedel starec na že na videz mehkem sedišču. Skorajda neslišno so vrata ponovno zdrsnila na svoje mesto. Slekel je temni plašč saj mu sedaj ni zdelo več potrebno zakrivati svojo podobo. Za pasom črne tunike je bingljal ročaj svetlobnega meča, ki ga je imel učenec reda Jedijev vedno pri sebi. Prisedel je na sosednji stol in sledil sopotniku. Z očmi je preletel strehe Iziza. Kar rahla nervoza mu je spreletela telo, ko je vendarle zares odhajal naprej. "Shramba je tako polna, da nama lakota zagotovo ne bo tuja." Z očmi je še zmeraj božal okolico ter se šele po nekaj trenutkih zazrl v sopotnika. "Katera smer torej … mojster?"
Nazaj na vrh Go down
Sponsored content
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Vesoljsko pristanišče   

Nazaj na vrh Go down
 
Vesoljsko pristanišče
Nazaj na vrh 
Stran 1 od 1

Permissions in this forum:Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Star Wars: Legends of the Old Republic :: Galaksija :: Onderon-
Pojdi na: