Vnela se je vojna med Republiko in podporniki Darth Pride! Prve bitke so se odvile, prvi spopadi so se končali, in prvi svetovi so padli. A kako se bo ta vojna končala? To je odvisno le od vas samih...
 
KazaloPomoč pogostih vprašanjIščiRegistriraj seSeznam članovSkupine uporabnikovPrijava
Obvestila
Vojna!

Mon Calamari je padel, republiška infiltracijska enota na Korribanu pa je doživela popoln in smrtonosen konec. Medtem ko si Republika liže rane Darth Pride že pripravlja maščevanje za žalitev, ki jo je izzval napad na Korriban. Le kakšno presenečenje njen sprevržen um pripravlja zdaj?

A ta čas pa so Jediji odkrili podatek, ki lahko obrne potek celotne vojne. Pa ga bodo izkoristili? Kako naj ukrepajo?

Le na en način boste izvedeli...


Če so kakršnakoli vprašanja, imate za to namenjeno TOLE TEMO.
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Avtomatična prijava ob vsakem obisku (priporočamo): 
:: Pozabil/a sem geslo
Latest topics
» Grobnica Marka Ragnosa
Čas dogajanja in kratki opisi planetov Icon_minitimeSob Mar 28, 2015 10:24 am by Darth Pride

» Chat
Čas dogajanja in kratki opisi planetov Icon_minitimeČet Okt 16, 2014 8:13 am by Zakkeg

» Mandalorianska baza
Čas dogajanja in kratki opisi planetov Icon_minitimeSre Sep 24, 2014 6:28 am by Visas Marr

» Nova Jedijska enklava
Čas dogajanja in kratki opisi planetov Icon_minitimeSre Avg 20, 2014 7:43 am by Valvur Rahu

» Sektor beguncev
Čas dogajanja in kratki opisi planetov Icon_minitimeČet Feb 13, 2014 9:36 pm by Eron Tyras

Partnerske strani
Čas dogajanja in kratki opisi planetov 9iznkh

Share
 

 Čas dogajanja in kratki opisi planetov

Go down 
AvtorSporočilo
Revan
Legenda
Legenda
Revan

Male Število prispevkov : 36
Registration date : 09/02/2008

Čas dogajanja in kratki opisi planetov Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Čas dogajanja in kratki opisi planetov   Čas dogajanja in kratki opisi planetov Icon_minitimeSob Feb 09, 2008 5:44 am

Naša zgodba se odvija v času Stare Galaktične Republike, še pred začetkom prvega filma. Za tiste, ki ste igrali Knights of the Old Republic 2 je to čas, ki se odvija 1 leto po dogodkih v igri, torej leta 3950 BBY (3950 let pred Bitko za Yavin, ko je bila uničena prva Zvezda Smrti). Revan in Izgnanka sta izginila v Neznano Vesolje in o njiju od takrat ni bilo več nobenega glasu. Republika počasi okreva od vsega hudega, kar je prestala v preteklosti in Jedijski red je ponovno vzpostavljen. A v srcu mnogih, zlasti pa tistih, ki so bili Revanu blizu, gori vse močnejša želja po tem, da bi ga ponovno uzrli in enkrat za vselej izvedeli, kaj je povzročilo Revanov padec na temno stran Sile, vzpon njegovega Imperija, ter njegovo nepojasnjeno izginotje.

-Dantooine; preostanek Jedijev je v večji meri obnovil enklavo in ta je spet na široko odprla vrata Jedijem. Zaradi uničenja Jedi templja na Coruscantu se je sedež Jedi reda preselil semkaj, trening novih vajencev in vse preostale funkcije, ki jih opravljajo mojstri le-tega pa se prav tako izvaja tu. V Khoondi, sedežu tamkajšnje administracije, zdaj sedi zbor Administratorke Adare, ambasador Jedijske enklave, vodja nabornikov Zherron in pa Dopak, novi vodja najemniške vojske. Mrhovinarji, ki so prej ropali Jedijsko enklavo so bili prisiljeni zapustiti planet, ali pa se preusmeriti bodisi v kmetijstvo, bodisi se včlaniti med nabornike. Na planetu je še vedno polno starih jedijskih ruševin, od tistih, ki so preživele še od prej, pa do tistih, ki jih je povzročila Jedijska državljanska vojna. Dokaj blizu Khoonde se nahaja tudi jama, ki jo je Izgnanka očistila smrtonosnih Kinrath pajkov, in kjer se še vedno nahajajo prenekatere kristalne formacije.

-Nar Shadaa; oblast nad 'Luno tihotapcev' je v večji meri prevzela kriminalna družba Exchange, ki se je kljub Goto-jevem izginotju uspela organizirati in ponovno prevzeti svoj stari vpliv. Čeprav Nar Shadaa še vedno spada pod ozemlje Huttov in imajo ti tukaj velik vpliv (saj luna kroži okoli njihovega domačega planeta Nal Hutta), pa prava oblast leži pri lastnikih kantin, barov, swoop dirkališč, sužnjelastnikih, tihotapcih in preprodajalcih.

-Telos IV; planet je zahvaljujoč Ithorianom v zadnjih letih precej okreval, veliko pa je pripomoglo tudi dejstvo, da sta bila tako Exhange kakor Czerca Corp. zaradi hudodelstev izgnana s planeta. Jedijska akademija na skrajnem polarnem predelu sameva, saj je Mojstrica Atris nekaj let nazaj izginila, vanjo pa se od tedaj ni vračal več nihče. Zaradi razcveta vojne je bil Telos odrezan od Republike, ki jo kljub vsem poskusom doseže bolj malo podatkov o trenutnem stanju na planetu.

-Coruscant; planet-mesto je še vedno glavni sedež Republike. Na njem se zbirajo politiki in birokrati, vrhovni sedež Jedijev pa je bil v začetku vojne razrušen, z njim pa tudi tisočletja neprecenljivega znanja v arhivih. Velik del planeta je bil prav tako priča samemu uničenju le-tega in kratkemu, a silovitemu spopadu s Sithovskimi lovci, ki je sledil.

-Onderon; Onderonska državljanska vojna se je komaj končala in prebivalci vneto obnavljajo glavno mesto Iziz in uničenje, ki ga je povzročila Vaklujeva ambicioznost. Zaradi tega je Onderon trenutno v popolni blokadi, edine ladje ki jim je dovoljen vstop v njegovo orbito so tiste, ki prinašajo pomoč v obliki surovin in delavcev s strani Republike. Kdorkoli drug ki namerava na Onderon prejme strogo opozorilo, naj zapusti območje planeta ali pa bo sestreljen na mestu.

-Dxun; džungelska luna ostaja taka kot je bila: tiha, zahrbtna, polna nevarnih plenilcev in skritih ostankov preteklosti. Prenekatera uničena vesoljska ladja gleda izpod zaraščenega zelenja, marsikatero zapuščeno Mandaloriansko oporišče ali skladišče se skriva med drevesi. Vendar pa oporišče klana Ordo še vedno živi, in Mandalore Ohranjevalec sedaj stoji ob boku z Republikanskimi generali, kajti sklenili so začasni vojni pakt z Republiko in se postavili na njeno stran proti silam Sithov. Grobnica Freedona Nadda še vedno stoji, in čeprav je spet zapuščena, pa je Temna Sila znotraj nje še vedno mogočna, in le redki ki se z njo soočijo se ji lahko uprejo.

-Katarr; svet ki ga je Darth Nihillus dobesedno ubil. Katarr je zdaj kamnita puščava, na njem ne živi nič in nihče, niti travica ali list. Ko je Nihillus s svojo močjo 'požrl' celoten planet je to na njem pustilo neizbrisen pečat; kot črna luknja v Sili je zdaj planet mrtev, vendar so tisti, ki so sposobni prenesti takšno praznino, zmožni najti marsikatere odgovore o naravi Sile in življenja.

-Korriban; že od nekdaj center Sithovske kulture. Na Korribanu je Temna stran Sile močnejša kot kjerkoli drugje in le redkokdo se ji je sposoben upreti. V Dolini Temnih Lordov leži pet grobnic največjih Sithovskih mojstrov, blizu pa se nahaja tudi stara Sithovska akademija, ki pa je že od Revanovega odhoda s planeta v ruševinah.

-Zeltros; komaj pol stoletja članica Republike, pa že Zeltros slovi kot najboljše zabavišče v Galaksiji. Tukaj boste resda težko našli pravo ljubezen, a brez težav boste dobili obilo zabave in strasti, v kakršnikoli obliki si boste zaželeli. Pomembno je le, da imate dovolj kreditov in da ne oddajate preveč negativnih čustev.

Vse je odvisno od vas, saj boste morda prav vi tisti, ki boste spremenili zgodovino in se zapisali ob boku Revana in Izgnanke kot junak/junakinja, ki je odkril/a kaj se je v resnici zgodilo z njima.
Nazaj na vrh Go down
http://kotorlegends.ultimaterpg.net
Raphael Moonlight
Sivi Jedi
Raphael Moonlight

Male Število prispevkov : 610
Kraj : A Galaxy very, very close
Registration date : 06/04/2011

Character sheet
Vrsta: Firrerreon
Starost: 32
Poklic: Jedi

Čas dogajanja in kratki opisi planetov Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Čas dogajanja in kratki opisi planetov   Čas dogajanja in kratki opisi planetov Icon_minitimeČet Maj 05, 2011 6:56 am

Red Jedi vitezov:

Eno leto nazaj je Izgnanka premagala trojico mogočnih Sithov, ki so se oklicali za Sithovski triumvirat. Za tem je izginila v neznano in pustila Jedije za sabo. Red Jedijev je prejel nekaj hudih udarcev, med drugim smrt mojstrov Vrooka, Kavarja in Zez-Kai Ella, in pa izginotje mojstrice Atris. A kljub temu je red preživel in učenci Izgnanke so začeli obnavljati templje in akademije, prav tako pa so k sebi uspeli priklicati več Jedijev ki so bili medtem v skrivanju.

V tem enem letu je prvič po dolgem času spet zasedal tudi Jedijski vrhovni Svet. Tega sedaj sestavljajo:
-Visas Marr, Vrhovna mojstrica Jedijskega reda
-Mical, Mojster arhivist
-Brianna, Mojstrica bojnih veščin
-Bastila Shan, častna članica in Jedi Mojstrica

Visas Marr: Po odhodu svoje mojstrice in koncu Dartha Nihillusa je odšla na Katarr in doživela globlje razsvetljenje. Z mrtvega planeta se je vrnila odločena, da obnovi Jedijski red, kakor je brez njenega vedenja napovedala Kreia v zadnjih trenutkih svojega življenja. Znova je vzpostavila stik z ostalimi vajenci Izgnanke in jih prepričala da bi si ona želela da predajo naprej kar jih je naučila. Kaj kmalu ji je zaradi svoje aktivne vloge in globokega razumevanja obeh plati Sile bilo dano mesto Vrhovne Mojstrice. Tudi z novimi zadolžitvami in ogromno odgovornostjo si Visas še vedno prizadeva vzpostaviti red in mir v galaksiji, Jedijskemu redu pa vrniti njegovo nekdanjo slavo.

Mical: Dejstvo da ga je Izgnanka zapustila, je v njem povzročilo mnogo sprememb, in če ga ne bi Visas prosila za pomoč pri obnovitvi Jedijskega reda, bi se najverjetneje še vedno kujal v kakšni luknji na Dantooinu, ali kje še bolj odmaknjenem. Toda s plemenitim ciljem v mislih je postal bolj motiviran in ponovno je začel zbirati vse kar je imelo kakršnokoli zvezo z Jediji ali Sithi. Njegovo obsežno znanje ter radoveden um sta ga naredila najbolj logično izbiro za novega arhivista, in to nalogo je voljan sprejel. Kadar ni v arhivih Jedijskega templja na Coruscantu se najverjetneje kje podi za kakšno sledjo o tem ali onem Jedijskem holocronu ali pa drugemu artefaktu, občasno pa tudi osebno pomaga pri rekonstrukciji akademije na Dantooinu.

Brianna: Po Izgnankinem odhodu je odšla nazaj na Telos IV in se pobotala s svojimi polsestrami. Tam jo je naposled našla tudi Visas in jo prosila pomoči pri obnovitvi Jedijskega reda. Privolila je, in v naslednjem mesecu je z Micalovo pomočjo prenesla Atrisino zbirko na Coruscant, nato pa za vedno zapustila Telos. Njeno obsežno znanje Echanijskih borilnih veščin in večino oblik mečevanja ji je pridobilo mesto nove inštruktorice bojnih veščin. Sedaj večinoma ostaja na Coruscantu in uči Jedi Varuhe in druge v boju z žaromečem.

Bastila Shan: Revanov odhod je bil boleč in uničujoč, a vedela je da je moral oditi. Bila je edina ki ji je povedal vsaj del resnice o svojem odhodu, in kljub želji da bi ga spremljala, je naposled sprejela dejstvo da jo je moral pustiti za sabo. Kakšne pol leta kasneje je dala življenje čudovitemu fantku, ki ga je poimenovala Vaner. Nihče razen nje ni vedel kdo je otrokov pravi oče, a večina tistih ki so jo poznali so z bolj ali manj točnimi povezavami uganili da je najverjetneje Revanov. Po nekaj letih se je začela kazati otrokova izjemna povezanost s Silo, prav tako pa tudi podobnost tako Bastili kot Revanu, in le malokdo je še podvomil v njegov izvor. Bastila in Vaner sta se dolgo časa skrivala in se uspela izogniti grožnji, ki so jo predstavljali trije Sith Lordi in njihovi služabniki vse do njihovega uničenja. Kaj kmalu po tem ko je pod Visasinim vodstvom Jedijski tempelj na Coruscantu spet odprl vrata, sta se tudi Bastila in Vaner odzvala klicu. Zaradi Bastiline vloge pri Malakovem padcu in redkosti tako veščih obvladovalcev Sile, so ji zelo kmalu dodelili častni naziv Mojstrice in mesto v Vrhovnem Jedijskem Svetu. Kljub vsemu se Bastila drži bolj stran in večino svoje pozornosti posveča sedaj 5-letnemu Vaneru, ki je bil prvi vajenec ki ga je Jedijski tempelj sprejel po svojem ponovnem odprtju. Na skrivaj pa se Bastila še vedno trudi izvedeti kakršnokoli novico, ki bi imela vsaj malo veze z Revanom, in nestrpno čaka njegovo vrnitev.

Atton Rand: Kot vedno se, tudi po Jedijskem treningu pod Izgnanko ni kaj dosti spremenil. Tudi ko ga je novi Jedijski Svet povzdignil v Viteza se njegov odnos ni spremenil; Atton živi življenje ki mu prija in tudi samega sebe ne šteje za pravega Jedija. Še vedno je svobodna duša in čeprav občasno obišče Jedi tempelj na Coruscantu, pa se največkrat potika po galaksiji in z majhnimi dejanji dela galaksijo boljši prostor za življenje.

Mira: Za razliko od Attona se kljub svoji nemirni naravi bolj drži Jedijev. Tako kot Attona je tudi njo Jedijski Svet povzdignil v častno Vitezinjo, in ponosna je biti del znova pobirajočega se reda Jedijev. A vseeno nikoli ni dolgo na enem mestu in največkrat je na tej ali oni misiji, predvsem pa se je specializirala v iskanju izgubljenih Jedijev in drugih na Silo občutljivih osebkov, ki bi lahko bili primerni za Jedijsko urjenje. Na žalost je v novi vojni dala življenje v bitki nad Tarisom, ter se žrtvovala za zmago Republike nad Sithovskimi silami.

Mojstrica Atris: Kam je izginila Atris ne ve nihče. Pravzaprav nihče ne ve niti ali je sploh še živa. Ve se le da je po svojem padcu na Temno stran po zaslugi Darth Traye in hitrem porazu pod roko Izgnanke odšla s Telosa in pustila vse za sabo. Kam je odšla, kako ali zakaj, pa so le ugibanja.


Nazadnje urejal/a Raphael Moonlight Pon Maj 07, 2012 6:47 am; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh Go down
Raphael Moonlight
Sivi Jedi
Raphael Moonlight

Male Število prispevkov : 610
Kraj : A Galaxy very, very close
Registration date : 06/04/2011

Character sheet
Vrsta: Firrerreon
Starost: 32
Poklic: Jedi

Čas dogajanja in kratki opisi planetov Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Čas dogajanja in kratki opisi planetov   Čas dogajanja in kratki opisi planetov Icon_minitimeSob Maj 14, 2011 2:54 am

Red Sithov:

Pred petimi leti je z Malakovo smrtjo in Revanovo spreobrnitvijo ter odhodom propadel Sithovski Imperij v galaksiji. Tistega malo kar je ostalo od njega je služilo trem Sithom Triumvirata, in naposled so skupaj z njimi tudi propadli. Tako Darth Nihilus z ostanki Revanove in Malakove flote in armade, kot tudi Darth Sion in Darth Traya z ostanki Revanovih Sith morilcev, in sam Malachor V so bili uničeni le leto nazaj. Danes so Sithi le še senca tega kar so nekoč bili; zlomljeni, maloštevilni, razkropljeni in brez vodstva. Ali pa tako le izgleda?
Znotraj Stygianske Caldere se še vedno zbirajo sence, in Sithi se reformirajo.

Imperij Edinih Pravih Sithov:
Znotraj sistema Dromund, blizu središča Sithovskega vesolja, se nahaja skriti Imperij Sithov, ki sami sebe označujejo kot Edini Pravi Sithi. So potomci Sithovskega Imperija Naga Sadowa, redki ki jim je uspelo uiti protinapadu Republike in drugih Sithov, ki so se borili na strani Luda Kressha. Po dvajsetih letih naključnih skokov skozi hiperprostor so odkrili plant Dromund Kaas, nekoč del Sith Imperija kralja Adasa, a že davno pozabljen in izgubljen. Tam so se ponovno naselili in vzpostavili nov imperij pod zadnjim Temnim Lordom Sithov, ki je postal njegov Imperator. Nihče ne ve kako, vendar nekako je Imperatorju uspelo podaljšati svoje življenje preko meja normalnega, in kljub dejstvu da je večji del vladanja prepustil Temnemu Svetu, je njegova beseda ostala absolutna vsa ta leta.
Vse do danes so Sithi v sistemu Dromund ostali skriti vsem očem in ušesom. Nihče sploh ne ve za njihov obstoj, razen pokojnega Malaka in izginulega Revana, ki sta jih odkrila po koncu Mandalorianskih vojn. Koordinate planeta so neznane vsem razen njegovim prebivalcem, prav tako njegovo nahajališče med planetoma Bosthirda in Jaguada. In to skrivnost Sithi skrbno čuvajo, zakaj vedno bolj se krepijo in čakajo na dan ko bodo spet udarili po Republiki.

Imperij Lady Pride:
Po smrti Triumvirata se je kot od nikoder pojavila nova Temna Lady Sithov, ki si je nadela naslov Darth Pride. Nekdanji obiskovalci Korribanske ali pa Malachorske akademije v času Revanovega imperija in kasneje bi jo morda prepoznali, a kaj ko so praktično vsi mrtvi, ostali pa so ji zaprisegli zvestobo. Tudi Darth Pride sama ne ve ničesar o obstoju še enega imperija Sithov v sistemu Dromund, ali celo za sam planetarni sistem. Zavzela je planet Ziost, njen vpliv pa sega tudi na Korriban, Khar Delbo, Khar Shian, Thule in pa Yavin IV. Uradno vlada sicer le kot cesarica Ziosta in Thule, vendar pa namerava takoj ko bo dovolj močna proglasiti svoj imperij ter začeti z osvajanjem galaksije. Z razrušitvijo Jedi templja na Coruscantu je končno zanetila vojno, ki Galaksijo vse bolj sili, da si izbere stran. Tekom manjših bitk je pod njen vpliv prešel tudi Telos IV in Arkania, četudi je oba zavzela brez velikih težav.

Kraljestvo Lorda Ominosusa:
Darth Ominosus, še eden od nekdanjih vajencev Revana in kasneje Darth Traye, se je prav tako oklical za naslednjega Temnega Lorda Sithov. Njegove sile se počasi a vztrajno krepijo, saj je svoj vpliv s križarke Ravianat razširil na mnoge planete v oddaljenih kotičkih galaksije. Z lastnimi silami je zavzel planeta Arbro in Lehon, medtem ko si je preko svojih najvestejših pomočnikov prisvojil še rodno Umbaro in malo znano Bakuro. Tamkaj so nastale Sithove postojanke, od koder pridobiva surovine in nove vojake, prav tako pa se preko njih širi njegov vpliv. Trenutno je v fazi prisvajanja Csille in Kalee, saj oba planeta vsebujeta odlične bojevnike, ki bi znali zelo okrepiti Lordove sile. Čeravno le redki izven kroga njegovih privržencev sploh vedo za njegov obstoj, še manj pa se jih zaveda grožnje, ki jo predstavlja. A ravno v skrivnosti je njegova moč, in tako kot Edini Sithi (kljub temu da ne oni, ne on, ne vedo za obstoj eden drugega) tudi Ominosus namerava izkoristiti to prednost ter zavzeti Galaksijo nepripravljeno. Vse upe polaga na skrivno orožje, ki ga je odkril nedavno - uničenje Sile.

Tund: Planet Tund je še vedno pod oblastjo potomcev čistokrvnih Sithov, ki so bili izgnani po koncu Adasovega Sith Imperija. Tako imenovani Tundski Coprniki so posebna sekta ki se drži starodavnih običajev najstarejših Sithov in Temne strani Sile. So izjemno tradicionalni in le zelo redkokdaj kateri od njih zapusti Tund, prav tako pa medse tudi ne sprejemajo drugih.

Kesh: Pred dobrim tisočletjem je Sithovska vesoljska ladja po imenu Omen treščila na površino planeta po neuspešnem poskusu transporta Lignanskih kristalov do Korribana. Preživeli Sithi so sčasoma izmed svojih vrst izločil ne-ljudi ter zavladali prebivalcem Kesha pod pretvezo da so njihovi bogovi, Neborojeni. Ker Kesh ni imel primernih surovin Sithom ni nikoli uspelo popraviti svoje ladje ali zgraditi novih, tako da jim je ostalo le eno: da ostanejo na planetu. In to so tudi storili. V dobrem tisočletju so vzpostavili velikansko palačo v glavnem mestu Tahv, prav tako pa so tudi zgradili tempelj na kraju, kamor je prvotno treščila ladja Omen. Keshove hiperkoordinate so praktično izgubljene, za obstoj planeta kot takega pa tudi vedo le nekateri prebivalci okoliških planetov ali pa redki piloti ki jih je kdaj zaneslo v bližino. A tudi ti se nikoli niso spustili na površje Kesha, kajti tisti ki so si to upali se nikoli niso vrnili.

((lahko da bodo v prihodnosti dodani še kakšni planeti ali frakcije Sithov))
Nazaj na vrh Go down
Sponsored content
Čas dogajanja in kratki opisi planetov Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Čas dogajanja in kratki opisi planetov   Čas dogajanja in kratki opisi planetov Icon_minitime

Nazaj na vrh Go down
 
Čas dogajanja in kratki opisi planetov
Nazaj na vrh 
Stran 1 od 1

Permissions in this forum:Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Star Wars: Legends of the Old Republic :: Začetek :: Pravila in Zasnova-
Pojdi na: